Методи за отпушване на канали

Машинния метод се използва за отпушване на канали и тръби с диаметър от 50 мм до 250 мм и с дължина до 50 метра в рамките на канализационната система, според обекта. Натрупаните отпадъци се разбиват и унищожават чрез механичното действие на специализираната техника, която е оборудвана и снабдена с множество стоманени гъвкави спирали завършващи със специални уреди, накрайници. Този метод е на разположение за почистване на битовите отпадни води, както и, когато има нужда от почистване и отпушване на дъждовни канали и вътрешно сградна канализация.

Премахване на запушване на канализацията с химически средства и препарати.
Този метод е съпоставим към канализационни системи с диаметър от 20 мм до 75 мм и до 10 метра разстояние от извода до щранга. Отпушването на каналните блокажи и промиването им, се извършва с помоща на тези санитарни специализирани почистващи препарати, произведени за тази цел. Тази технология се употребява най-вече в домашни условия, но и от някои компании, като се вземе предвид каква е необходимостта свързана с проблема и решението се взима на място. Целта е да провежда превантивна обработка и почистване на канализацията или премахване на запушване на проблемния участък. Важно е също така да се разгледа материала, от който са направени канализационни тръби. Химическото чистене на каналните тръби се използват главно за почистване на канализацията от косми.

Отпушване на запушени канали чрез хидродинамичния способ. Този метод се използва за тръби, които са с диаметър от 50 мм до 800 мм и дължина над 50 метра. Отпушването и почистването на канализацията по този начин се дължи на силното налягане на водата постигнато с мощни помпи. Водата се доставя в канализацията с помощта на маркучи за високо налягане с различен диаметър завършващи със специални инжектори, дюзи, които се подменят. Отпушване с хидроналягане на каналите се използва, когато се цели да се премахнат местните утайки, които са се наслоили в канала или да извършите цялостно почистване на канализацията от депозитите и отпадъците в това число кал и пръст.

Службата ни за спешна канализационна помощ в София отпушва канали и ви гарантира високо ниво на организация на работата, включваща възможно най-скоро изпълнение на поръчката и професионално отпушване.

Вашият коментар