Отпушване на канали

Запушена канализационна тръба е често срещан проблем в практиката на комуналните услуги. Според статистиката, над 75% от всички мазета на къщи и жилищни кооперации са били наводнени най-малко веднъж, заради канализационни блокажи.

По-сериозни запушвания в канализационните тръби може да доведе до сериозна повреда на отделни участъци от канализационната мрежа, което може да доведе до сериозни ремонтни дейности, не само в поддържане на комуникацията на една сграда, но в градската общинска инфраструктура.

За доброто фунциониране на канализацията, както и на всяка друга комуникационна мрежа, се нуждае от редовна поддръжка. Ефективно решение би било навременни превантивни почиствания и отпушвания на канализационната система. Честота на работа зависи от ситуацията. Средната честота на превантивната работа по прочистването варира от веднъж на всеки няколко години, до два или три пъти годишно.

Основните причини за запушване на канализацията:

1. Натрупване на мазнини и утайки, депозити.
2. Механична обструкция, причинена от неправилна операция.
3. Корените на растенията.
4. Непрекъснато обслужване и износени канализация.
5. Механични повреди, причинени от природни фактори (например, разместване на почвата).
6. В допълнение към създаването на пречки пред потоците на движение на отпадната вода са отлаганията по вътрешните повърхности на тръбите, това може да доведе до по-сериозни последици – разрушаване на тръбите ако не се вземат бързи мерки.

Агресивните течности или киселинните дъждове с течение на времето, развиват центрове на корозия, то нарушава целостта на тръбопровода. На свой ред, на места с ръжда може да стане причина за увеличаване на запушванията на тръбите или да проникнат корени на дърветата, почва или други предмети.

При нарушение на целостта на тръбата почистването, дори при спешни случаи, няма да помогне. Нуждата от ремонт е належаща за възстановяване или подмяна на тръбата, който ще струва много повече отколкото да се проведе превантивно почистване на вътрешността на тръбата. Окончателното заключение за необходимостта да се ремонтира или замени тръбата е въз основа на резултатите от опита при професионалното отпушване.

Компания ни, дава компетентно мнение, кога канализацията е за ремонт в момента на отпушването на канала. Отстраняваме бързо и точно запушвания на канализацията. Нашите услуги по почистване и отпушване на канали, предоставяни от фирмата, оборудването и опита на нашите експерти предлагат ефективно решение за повечето проблеми с запушването на каналите.

Вашият коментар